PACIFIC CROSS Office
Pacific Cross Offices – Hanoi
PACIFIC CROSS Office
back to all
Projects
Title

In the optimization of a confined office space under stringent budget constraints, APES has adeptly addressed this challenge through our recently concluded project for Pacific Cross Vietnam in Hanoi. The project entailed the comprehensive design and implementation of a compact office encompassing 62 square meters, accommodating to a team of 12 individuals. The designated office area encompasses a waiting room, a modest meeting room, and a predominantly open workspace for the entire staff.

Title
Title

The utilization of gypsum and glass partitions emerged as pivotal elements in delineating distinct functional zones while employing a cohesive branding color palette to establish visual connections between them. The paramount challenge presented to us was to imbue the space with a sense of uniqueness while maximizing the efficiency of the workspace.

Our conceptualization revolves around the theme of “spreading," combined with inspiration from the geometric elements inherent in the Pacific logo. This inspiration manifests in the installation of ceiling panels, felt floors, partitions, and other decorative details, all meticulously stylized with square and rectangular shapes, in the arrangement of principles, interwoven with randomness.

Title
Title

Adhering to a primary tone of white, we strategically positioned cabinets against the walls, redirecting attention towards the central area and effectively extending the perceived space. The internal spaces were adorned with chairs coated in a harmonious shade of blue, seamlessly integrating with the external decorative elements. The infusion of warm wood tones from the cabinets, coupled with graphic squares adorning the meeting room's wall and glass partitions, further complemented the overall aesthetic. This deliberate selection of materials and design elements renders the office an inviting and impressive workspace, proving that even within the confines of a small space, the ambiance need not convey compactness.

Title
Title

This small yet modern office, conceived by APES, exudes an air of inspiration and satisfaction in the daily work lives of its occupants. Our unwavering commitment to design excellence ensures that every detail is carefully considered, resulting in a workspace that transcends its physical limitations and fosters an environment conducive to creativity and productivity.