JAS Hanoi Office
JAS Hanoi Office: One-Of-A-Kind Uniqueness
JAS Hanoi Office
back to all
Projects

JAS Hanoi Office

Scope of work: Design & Build

Photos credit: Thien Thach Photo

Title

APES Design undertook the task of revitalizing the JAS Hanoi office, facing the challenge of renovation while preserving the existing structure. The objectives included infusing a fresh breath of inspiration into the workspace, enhancing efficiency, and elevating the brand value.

The reception area adopts a minimalist design, characterized by soothing white and blue tones, fostering an airy ambiance. A focal point in this space is the prominent display of the JAS logo alongside the impactful slogan: “People make a difference." Conveniently positioned adjacent to the reception is the official meeting room, ensuring accessibility for customers and visitors.

We employed the layering technique, leveraging contrast across various elements such as color, material, shape, size, and pattern. The spatial division strategy entails using a brighter felt carpet color and white ceiling to cover the functional area, while the main road features a darker felt carpet and a Caro-patterned aluminum ceiling painted in black. This approach transforms the space, eliminating monotony and introducing depth, along with a distinct layout. The result is a nuanced environment with primary and secondary elements, featuring highlights and focal points that accentuate the distinctive message of each space.

Title
Title

The innovative concept of “bringing logistics into the office" materialized through the incorporation of a red container transformed into a phone booth. This addition not only injected a dynamic atmosphere into the overall space but also fostered a proactive working environment.

Adjacent to the red container, a neatly arranged printer box streamlines the workspace. On the opposite side, a long table with eight chairs, characterized by a modern and vibrant style, breaks away from the traditional, formal monotony of a meeting room. The curvilinear edges of the table and chairs, coupled with soft velvet materials, evoke a sense of youthful creativity in an open discussion area.

Title
Title

The strategic placement of the working area emphasizes a basic yet effective layout to enhance concentration. Alongside the wall, tall wooden cabinets, reaching up to the ceiling, serve as a display area for decorations and awards. Small gray patches on the tables strike a balance between individual privacy and maintaining an airy atmosphere.Every employee is equipped with an under-table cabinet, promoting the organization of documents and personal items. A lengthy tree cabinet not only acts as a spatial divider but also contributes to balancing the Feng Shui elements within the office.

During the design process, a critical realization emerged concerning the potential risk of the space becoming cramped and stuffy due to the addition of containers alongside the existing functional areas. To address this concern, the second phone booth was strategically relocated to the rear, shielded by the blue containers. Soundproof tempered glass, encompassing three sides of the room, was employed to ensure tranquility and aesthetic appeal, meeting the standards for lighting and ventilation.

Title
Title

The pantry area, situated at the room's end, embraces an open-space concept, benefiting from natural light streaming in through the building's expansive glass windows. This thoughtful arrangement further enhances the overall functionality and aesthetic coherence of the JAS Hanoi office, aligning with APES Design's commitment to creating dynamic and harmonious work environments.