Carter’s Office
Carter's Office: Miniature Factory In Modern Workspace
Carter’s Office
back to all
Projects

Carter’s Office

Scope of work: Design & Build

Photos credit: APES

Title

Following Carter’s requirements, APES Design created an office, in which the departments and functional areas are arranged and harmonized to make it easy for employees to use and interact with each other. 

In the office, we use glass doors combined with iron frames, in order to bring effective soundproofing as well as create highlights for the office. We recommend using a gypsum ceiling system for areas: reception area, meeting room area, pantry area, main aisle area in the office.

The welcome area is the first area that the customers will access when they come to the office. Since then, we want to create an impressive space with a highlight logo on the white partition. In the welcome area, from wall to ceiling, we use a decorative wooden cladding system to form a welcome gate. In addition, we use a carpet of different colors compared to other areas, in order to divide the spaces and make a difference, but still bring harmony, and modernity, in line with the trend of the office in the world. Corridor walls use bold gray with Carter's graphics and information as a transition point to go to the work area.

Title
Title

Locker cabinets use wood color combined with the blue brand design with 54 compartments to ensure the use requirements.

For the big meeting room, we use dark carpets to bring a luxurious look, combined with gypsum divided into squares of different sizes, adding modernity to the room. The training tables are used to help everyone easily change their way of meeting flexibly, from sitting to standing meetings or organizing many other activities.

Title
Title

In the small meeting room, we use a fixed meeting table system, suitable for team meetings, material approval. In addition, we also use a wall-grid system that makes it easy for customers to use for their daily work.

Title
Title
Title

The minimalist workspace creates an open, soft, and comfortable space to work. The main aisle in the office is a combination of carpets and gypsum ceilings to create a road to guide employees entering from the entrance hall to the office.

Title
Title
Title
Title
Title

We believe that a pantry is a place for all employees to rest, eat, and refresh their energy after stressful working hours. The pantry area is arranged with tables and chairs suitable for dining purposes (3-square tables high), working (adjusted table system), and private exchange (sofa).

The color tone used is a warm brown tone, the floor is wood grain vinyl wrap, and the wooden pantry system is combined with neutral gray tones, creating an overall feeling of clean, friendly, and harmonious.

Title
Title